Zapiekanka makaronowa z pieczarkami
25 dag makaronu świderki
35 dag pieczarek
5 dag masła
cebula
15 dag śmietanki 18%
5 dag żółtego sera
jajko
sól
zioła prowansalskie
słodka papryka
pieprz
- Gotuję makaron.
- Cebulę siekam w kostkę.
- Pieczarki obieram, kroję w plasterki i dusze na maśle. Pod koniec duszenia dodaję cebulę.
- W miseczce roztrzepuję jajko i mieszam ze śmietaną. Doprawiam.
- Ser ścieram na tarce.
- Makaron mieszam z pieczarkami, sosem i połową żółtego sera.
- Naczynie żaroodporne smaruję masłem i oprószam bułką tartą.
- Makaron z pieczarkami przekładam do formy.
- Na wierzch wysypuję resztę startego sera.
- Zapiekam 25 minut w 180 st. C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz