Zapiekanka makaronowa z pieczarkami


25 dag makaronu świderki
35 dag pieczarek
5 dag masła
cebula
15 dag śmietanki 18%
5 dag żółtego sera
jajko
sól
zioła prowansalskie
słodka papryka
pieprz

  1. Gotuję makaron.
  2. Cebulę siekam w kostkę.
  3. Pieczarki obieram, kroję w plasterki i dusze na maśle. Pod koniec duszenia dodaję cebulę.
  4. W miseczce roztrzepuję jajko i mieszam ze śmietaną. Doprawiam.
  5. Ser ścieram na tarce.
  6. Makaron mieszam z pieczarkami, sosem i połową żółtego sera. 
  7. Naczynie żaroodporne smaruję masłem i oprószam bułką tartą.
  8. Makaron z pieczarkami przekładam do formy.
  9. Na wierzch wysypuję resztę startego sera.
  10. Zapiekam 25 minut w 180 st. C. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchnia , Blogger