Sałatka Cesarska
- podwójna pierś kurczaka
- 3 kromki chleba tostowego
- 15 dag pomidorków koktajlowych
- sałata rzymska
- paczka mieszanki sałat z roszponką
- 1/2 szklanki startego na wiórki sera żółtego
- 6 łyżek majonezu
- łyżeczka musztardy
- oliwa
- sok z 1/2 cytryny
- tymianek
- sól
- pieprz
- Z kromek odcinam skórkę, resztę kroję w kostkę. Rumienię na kilku łyżkach oliwy. Pod koniec smażenia grzanki posypuję szczyptą tymianku.
- Mięso nacieram solą, pieprzem, tymiankiem. Smażę na rumiano na patelni grillowej, (ale nie koniecznie, może być zwykła patelnia).Studzę, kroję w plastry. Pomidorki opłukuję, przekrawam na pół.
- Majonez mieszam w miseczce z musztardą, sokiem z cytryny, szczyptą soli i pieprzu. Sałaty mieszam z pomidorkami, przekładam do salaterki, dodaję mięso i grzanki. Posypuję wiórkami sera i polewam sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz