Sałatka Cesarska


  • podwójna pierś kurczaka
  • 3 kromki chleba tostowego
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • sałata rzymska
  • paczka mieszanki sałat z roszponką
  • 1/2 szklanki startego na wiórki sera żółtego
  • 6 łyżek majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • oliwa
  • sok z 1/2 cytryny
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  1. Z kromek odcinam skórkę, resztę kroję w kostkę. Rumienię na kilku łyżkach oliwy. Pod koniec smażenia grzanki posypuję szczyptą tymianku.
  2. Mięso nacieram solą, pieprzem, tymiankiem. Smażę na rumiano na patelni grillowej, (ale nie koniecznie, może być zwykła patelnia).Studzę, kroję w plastry. Pomidorki opłukuję, przekrawam na pół.
  3. Majonez mieszam w miseczce z musztardą, sokiem z cytryny, szczyptą soli i pieprzu. Sałaty mieszam z pomidorkami, przekładam do salaterki, dodaję mięso i grzanki. Posypuję wiórkami sera i polewam sosem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchnia , Blogger