Pałeczki kurczaka w pomidorach
Składniki:
- 8 pałek kurczaka
- 40-50 dag pomidorów
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- olej
- 2 czerwone papryki
- 300 ml bulionu drobiowego lub warzywnego
- sól, pieprz, cukier
- ocet balsamiczny
- 2 łyżki świeżego oregano
- Pałki oczyść, umyj, osusz. Oprósz solą i pieprzem, obsmaż w głębokiej patelni. Cebulę, czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij je na tym samym tłuszczu na którym smażyły się pałeczki.
- Pomidory pokrój. Paprykę pokrój. Do cebuli z czosnkiem dodaj pomidory i paprykę. Podsmaż. Wlej bulion i zagotuj.
- Dodaj obsmażone pałeczki kurczaka. Duś 40-50 minut.
- Sos dopraw solą, pieprzem, cukrem i octem balsamicznym. Zagotuj. Zestaw z ognia i posyp oregano.
- Tak przygotowane pałeczki podawaj z ryżem lub pieczywem.
Zjadam wszystko co zawiera w sobie pomidory. :)
OdpowiedzUsuńCiekawe ;) Pozdrawiam, niby-nic.blogspot.com
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńzjadlabym:D
OdpowiedzUsuńSmaczna propozycja na obiad :)
OdpowiedzUsuń