Kurczak z kapustą pekińską i makaronem
- 20 dag makaronu wstążki ( u mnie w tym wypadku muszelki)
- 50 dag piersi z kurczaka
- opakowanie mrożonki typu mieszanka chińska (opcjonalnie)
- 1/4 kapusty pekińskiej
- sos sojowy
- sól
- Papryka
- pieprz
- przyprawa do drobiu
- Makaron lekko obgotowuję w osolonym wrzątku.
- Kurczaka kroję w paski, posypuję solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Wkładam na rozgrzany olej i podsmażam.
- Gdy kurczak się zrumieni, dodaję warzywa i duszę.
- Na koniec dodaję makaron i sos sojowy do smaku. Wszystko mieszam i jeszcze chwilę dusze.
- Podaję.
brzmi pysznie:)
OdpowiedzUsuńa ze lubię takie dania to porywam miseczke:)
Bardzo lubię tego typu dania. Chętnie spróbuję.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Angie