Kurczak w płatkach migdałowych i czerwonym winie


  • 8 podudzi z kurczaka
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki czerwonego wina
  • 1/2 lyżki papryki słodkiej mielonej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej
  • łyżeczka czosnku granulowanego
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 2 lyżki slonecznika łuskanego
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  1. Olej mieszam z winem, przyprawami, płatkami i słonecznikiem. Do marynaty wkładam podudzia z kurczaka. Nacieram, odstawiam na godzinę.
  2. Mięso z marynatą wkładam do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układam kawałki masła. Piekę 90 minut w 180 st. C. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchnia , Blogger