Zapiekanka makaronowa


  • 30 dag makaronu kokardki
  • brokuł
  • 2 pomidory
  • 2 cebule
  • pętko cienkiej kiełbasy
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 15 dag startego zółtego sera
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • sól
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  1. Brokuł dzielę na rożyczki, gotuję 5 minut z dodatkiem soli. Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie.
  2. Kiełbasę i pomidory kroję w plastry, cebulę w półplasterki. Jajka roztrzepuję z mlekiem, serem, natką i pieprzem.
  3. Naczynie żaroodporne smaruję masłem, wykładam 3/4 makaronu. Na nim rozkładam kiełbasę, cebulę, pomidory, resztę makaronu oraz różyczki brokułu. Zalewam całość masą jajeczną. Zapiekam 30 minut w 180 st. C.



1 komentarz:

Copyright © 2014 Kuchnia , Blogger