Pikantne pałki w sezamie


Składniki:
  • 8 pałek kurczaka
  • 1/2 szklanki ostrego ketchupu
  • 2 posiekane papryczki chili
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 3 łyżki miodu
  • pieprz
  • 3 łyżki oleju
  • 4 łyżki sezamu
  1. Pałki oczyszczam, opłukuję.
  2. Ketchup łączę z posiekanym chili, sosem sojowym, miodem, pieprzem, i olejem. Przygotowanym sosem polewam pałki, mieszam.
  3. Naczynie z mięsem przykrywam i odstawiam do lodówki na 2 godziny.
  4. Udka układam w żaroodpornym naczyniu, obficie posypuję sezamem. Piekę 40 minut w 200 st. C.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchnia , Blogger