Zapiekanka rybna
- · 80 dag filetów z ryby
- · 1 kg ziemniaków
- · Puszka zielonego groszku
- · 2 jajka
- · 5 dag sera żółtego
- · ½ łyżki masła
- · Szklanka śmietany
- · 3 łyżki mąki
- · Przyprawa do ryb
- · Przyprawa do ziemniaków
- · Olej
- · Sól
- · Pieprz
- Ziemniaki gotuję na półtwardo, kroję w plastry i posypuję przyprawą do ziemniaków. Rybę kroję i mieszam z przyprawą do ryb. Obtaczam w mące i smaże na złoty kolor.
- Śmietanę mieszam z serem żółtym, startym na tarce. Dodaję jaja, roztrzepuję i doprawiam.
- Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem przekładam połowę ziemniaków. Następnie układam warstwami groszek, rybę i ziemniaki. Piekę 20 minut w 180 st. C.
jaka pychota! <3 obserwuje i pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń