Klopsiki zapiekane




  • 50 dag mięsa mielonego
  • puszka pomidorów
  • jajko
  • kajzerka
  • cebula
  • 20 dag brukselki
  • 10 dag mozzarelli
  • olej
  • sól, pieprz

  1. Cebulę obieram i siekam. Bułkę namaczam w wodzie, następnie odciskam. W misce mieszam mięso, cebulę, bułkę, jajko, sól i pieprz. Z mięsa formuję małe kulki, obtaczam je w bułce tartej i obsmażam. 
  2. Brukselki obieram z wierzchnich liści i obgotowuję je we wrzątku, odcedzam. Czosnek obieram i siekam, mieszam z pomidorami z puszki.
  3. Do formy do zapiekania wkładam masę pomidorową. Na pomidorach układam mięsne kulki i brukselkę. Całość posypuję drobno pokrojoną mozzarellą.
  4. Zapiekam przez 30 minut w 180 st. C.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchnia , Blogger