Klopsiki zapiekane
- 50 dag mięsa mielonego
- puszka pomidorów
- jajko
- kajzerka
- cebula
- 20 dag brukselki
- 10 dag mozzarelli
- olej
- sól, pieprz
- Cebulę obieram i siekam. Bułkę namaczam w wodzie, następnie odciskam. W misce mieszam mięso, cebulę, bułkę, jajko, sól i pieprz. Z mięsa formuję małe kulki, obtaczam je w bułce tartej i obsmażam.
- Brukselki obieram z wierzchnich liści i obgotowuję je we wrzątku, odcedzam. Czosnek obieram i siekam, mieszam z pomidorami z puszki.
- Do formy do zapiekania wkładam masę pomidorową. Na pomidorach układam mięsne kulki i brukselkę. Całość posypuję drobno pokrojoną mozzarellą.
- Zapiekam przez 30 minut w 180 st. C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz