Zapiekanka rybna
- ·
80 dag filetów z ryby
- ·
1 kg ziemniaków
- ·
Puszka zielonego groszku
- ·
2 jajka
- ·
5 dag sera żółtego
- ·
½ łyżki masła
- ·
Szklanka śmietany
- ·
3 łyżki mąki
- ·
Przyprawa do ryb
- ·
Przyprawa do ziemniaków
- ·
Olej
- ·
Sól
- ·
Pieprz
- Ziemniaki gotuję na
półtwardo, kroję w plastry i posypuję przyprawą do ziemniaków. Rybę kroję i
mieszam z przyprawą do ryb. Obtaczam w mące i smaże na złoty kolor.
- Śmietanę mieszam z serem
żółtym, startym na tarce. Dodaję jaja, roztrzepuję i doprawiam.
- Do naczynia
żaroodpornego wysmarowanego masłem
przekładam połowę ziemniaków. Następnie układam warstwami groszek, rybę i
ziemniaki. Piekę 20 minut w 180 st. C.
jaka pychota! <3 obserwuje i pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń