Zapiekanka rybna

  • ·         80 dag filetów z ryby
  • ·         1 kg ziemniaków
  • ·         Puszka zielonego groszku
  • ·         2 jajka
  • ·         5 dag sera żółtego
  • ·         ½ łyżki masła
  • ·         Szklanka śmietany
  • ·         3 łyżki mąki
  • ·         Przyprawa do ryb
  • ·         Przyprawa do ziemniaków
  • ·         Olej
  • ·         Sól
  • ·         Pieprz

  1. Ziemniaki gotuję na półtwardo, kroję w plastry i posypuję przyprawą do ziemniaków. Rybę kroję i mieszam z przyprawą do ryb. Obtaczam w mące i smaże na złoty kolor.
  2.  Śmietanę mieszam z serem żółtym, startym na tarce. Dodaję jaja, roztrzepuję i doprawiam.
  3.  Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego  masłem przekładam połowę ziemniaków. Następnie układam warstwami groszek, rybę i ziemniaki. Piekę 20 minut w 180 st. C.









1 komentarz:

Copyright © 2014 Kuchnia , Blogger