Sernik z brzoskwiniami


  • 12 dag masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 łyżki wody
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • szklanka mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
  • 1/2 kg sera białego
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 6 dag budyniu waniliowego
  • 15 dag brzoskwiń z puszki
  1. Masło, cukier, wodę i kakao gotuj na małym ogniu,  aż składniki się połączą. Wystudź.
  2. Dodaj żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj. Przelej do formy. Wyrównaj.
  3. Ser dwukrotnie zmiel. Zmiksuj z jajkami, cukrem i budyniem. Wyłóż na ciasto.
  4. Brzoskwinie odsącz z zalewy, pokrój w cząstki, ułóż na masie serowej. Piec godzinę w 180 st. C.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchnia , Blogger