Ciasto murzynek


  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 szklanki cukru
  • 5 łyżek kakao
  • 1/2 szklanki wody
  • aromat do ciasta, np. rumowy
  • 2 szklanki mąki
  • 4 jaja
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  1. W rondelku zagotowuję margarynę z cukrem i kakao, następnie dodaję wode. Z tak wytworzonej polewamy odlewam pół szklanki. Polewę studzę. Mąkę przesiewam razem z proszkiem do pieczenia, dodaję do polewy wraz z jajkami, mieszam.
  2. Murzynek piekę 50 minut w 180 st. C. Po upieczeniu polewam pozostawioną polewą czekoladową.




2 komentarze:

  1. Moje ukochane ciacho. Najlepsze mama robi. Muszę sama się odważyc i spróbować.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 Kuchnia , Blogger