Leczo z cukinii




  • 1 cukinia
  • papryka
  • 1 cebula
  • kawałek wędzonego boczku
  • kawałek kiełbasy śląskiej
  • puszka pomidorów
  • sól, pieprz, papryka ostra, ziele angielskie, listek laurowy
  • zioła - rozmaryn, majeranek, oregano, bazylia
  1. Boczek kroję w kostkę, kiełbasę na półplasterki, podsmazam na patelni.
  2. Kroję paprykę i cebulę, wrzucam na głęboką patelnię.
  3. Gdy cebula się zeszkli, kroję cukinię w kostkę. 
  4. Dorzucam pomidory, i jeśli trzeba, dolewam wodę. Doprawiam solą, pieprzem, papryką, dorzucam listek i ziele. Duszę 15 minut. Doprawiam ziołami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchnia , Blogger