cukier wymieszany z cukrem waniliowym do posypania
Jabłka obieram, oczyszczam, grubo ścieram i skrapiam sokiem z cytryny. Masło stapiam, studzę. Jajka ucieram z cukrem i solą. Wlewam masło i maślankę oraz wsypuję mąkę przesianą z proszkiem. Dokładam starte jabłka i mieszam mikserem.
Łyżką nakładam ciasto na rozgrzaną patelnię. Posypuję cukrem z wanilią, podaję z dżemem jabłkowym.
Od rana mam ochotę na racuchy, ale niestety nie mam jabłek :/ Wyglądają przepysznie *,* jutro lecę do sklepu po jabłka i je robie :D http://lubieszpinak4444.blogspot.com/
Od rana mam ochotę na racuchy, ale niestety nie mam jabłek :/
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie *,* jutro lecę do sklepu po jabłka i je robie :D
http://lubieszpinak4444.blogspot.com/
uwielbiam racuchy, ale i tak nic nie pobije racuchów mojej babci haha:)
OdpowiedzUsuńoj ale mnie zachęciłaś do nich:)
OdpowiedzUsuń