Sernik z brzoskwiniami
- 12 dag masła
- 1/2 szklanki cukru
- 3 łyżki wody
- 2 łyżki kakao
- 2 jajka
- szklanka mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:
- 1/2 kg sera białego
- 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 6 dag budyniu waniliowego
- 15 dag brzoskwiń z puszki
- Masło, cukier, wodę i kakao gotuj na małym ogniu, aż składniki się połączą. Wystudź.
- Dodaj żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj. Przelej do formy. Wyrównaj.
- Ser dwukrotnie zmiel. Zmiksuj z jajkami, cukrem i budyniem. Wyłóż na ciasto.
- Brzoskwinie odsącz z zalewy, pokrój w cząstki, ułóż na masie serowej. Piec godzinę w 180 st. C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz